NIEUWS: Waar de werkplek ook is

Gepubliceerd op 3 maart 2021


Toen op 6 maart 2020 de eerste lockdown werd aangekondigd betekende dat de sluiting van de bedrijfskantines en het einde van de lunch op het werk. Veel cateraars hebben de klap nog niet verwerkt en komen die misschien ook nooit helemaal te boven, maar sommige hebben van de nood een innovatieve deugd gemaakt. Bon Lunchlevering levert Covidproof aan die werknemers die nog steeds fysiek op het bedrijf moeten zijn, maar ook aan de vele thuiswerkers, in het hele land. De gezonde lunch waar Bon Lunchlevering al bekend om stond heeft zo nog meer aan betekenis gewonnen. 

Bij Bon Lunchlevering zijn ze niet bij de pakken gaan neerzitten, maar hebben ze de coronacrisis benut om hun productgamma aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. “Het is een kwestie van tijd voor we weer massaal naar kantoor terugkeren, maar toch is het onwaarschijnlijk dat we dit opnieuw vijf van de vijf werkdagen zullen doen,” zegt Emil Bon. “Wij vermoeden dat het thuiswerken blijvend sterk aan populariteit gewonnen heeft en dat betekent dat er hoe dan ook minder maaltijden zullen worden geserveerd in bedrijfskantines en minder lunches voor kantoor worden bezorgd. Tegelijk wordt er natuurlijk niet minder geluncht door al die werknemers. Ze doen dat alleen vaker thuis.” 

COVIDPROOF

De grote uitdaging voor Bon Lunchlevering was dus de werknemer niet alleen op zijn kantoorplek maar ook op zijn thuiswerkplek te mogen bedienen. Het feit dat het bedrijf al een indrukwekkende evolutie had doorgemaakt op het gebied van smaak, keuze en gezondheid heeft het daarbij een grote voorsprong gegeven op andere aanbieders. Bon Lunchlevering staat voor een breed gamma, gaande van de traditionele lunchkeuzes zoals vers brood met beleg als salami en kaas, tot verse kant-en-klare maaltijdsalades, pokebowls, wraps en zelfs vegan-producten. In feite is de variatie zó groot dat werknemers tientallen dagen achter elkaar kunnen lunchen zonder twee maal hetzelfde te hoeven eten. “Maar we hebben wel een paar stappen extra moeten zetten. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met een bezorger die de lunches snel, veilig en toch betaalbaar in heel het land thuis kan leveren. We doen dat uiteraard volledig covidproof”. En voor dat team werknemers die fysiek wel op het werk aanwezig zijn, worden de lunchproducten ook covidproof en zelfs op naam verpakt en bezorgd. Zo kan elk broodje en elke wrap worden bestickerd met de naam van de werknemer voor wie het bedoeld is. Het is op zo’n manier verpakt dat je als ontvanger zeker weet dat niemand anders er aan gezeten heeft. Wel zo hygiënisch in deze tijd” 

DE LUNCH ALS BINDMIDDEL 

De lunchpakketten thuis laten bezorgen is voor de werkgever een belangrijk middel om de werknemer aan de organisatie te binden. Vóór Covid kwamen collega’s geregeld samen voor een training, presentatie of vergadering. Het computerscherm heeft de plek van samenkomst vervangen maar het ontastbare karakter van al die online meetings is op den duur niet goed voor de samenhang tussen een groep. Door vlak vóór aanvang van de meeting een lunch te laten bezorgen ontstaat er voor het oog van de camera toch een gevoel van verbroedering. De thuislunch wordt zo méér dan alleen een lekkere maaltijd en een rustpunt in een hectische dag. Een extra kostenpost vormt ze niet, want bij de meeting op locatie hoorde ook altijd al een lunch, aangeboden door de werkgever. 

EILANDJES VAN BELEG 

Het thuisbezorgconcept met mooie complete pakketten van Bon Lunchlevering is goed aangeslagen. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf, dat in de hoofdstad bereidt en in en om Amsterdam met eigen (elektrisch) vervoer bezorgt, is inmiddels in heel het land actief. Het nieuwe concept is ook populair geworden bij scholen, waar Bon Lunchlevering afgelopen december de kaap van vijfduizend Amsterdamse scholieren op één dag overschreed. “Maar onze échte kracht is dat we zelfs de traditionele lunch een Covidproof versie hebben weten te geven,” zegt Emil Bon. “Ook het ‘bammetje smeren’ op kantoor kunnen wij zo organiseren dat het beleg in veelvouden van bijvoorbeeld vier wordt geleverd en dat er als het ware lunch-eilandjes voor 4-5 medewerkers ontstaan waar alles aanwezig is voor iedereen. Maar ook beleg verpakken per 50-60 gr. (per boterham) is mogelijk en online bestelbaar. Kortom, wij hebben een paar stappen vooruit gezet die ons bedrijf niet alleen door de coronatijd helpen komen, maar het ook nog aantrekkelijker maken voor werkgevers en werknemers in het aanstaande post-covidtijdperk. Want aspecten als duurzaamheid en de keuzemogelijkheid van een vegetarisch en een veganistische lunch waren voordien al belangrijke pluspunten. Dat we nu ook thuis kunnen bezorgen, in het hele land en extra hygiënisch zijn gaan werken zijn welkome extra voordelen.” Voor meer informatie, ga naar: www.lunchlevering.nl of bel naar: 020 – 486 9000. 

Tekst: Jeroen Kuypers

Bron: Ondernemersbelang.nl


Terug naar Nieuws overzicht